Bryllup i utlandet – vielse i Praha


I Praha arrangerer vi enten offisielle norske bryllup som er fullt gyldige i Norge, eller symbolske bryllup, som ser ut nettopp på den samme måten, men mangler myndighet, og man må besøke rådhuset i Norge. Offisielt kan man gifte seg både kirkelig og borgerlig. Først og fremst er det viktig å si, at alle vielsene som vi arrangerer i Praha er alltid med en høytidelig seremoni. Vi er vant til å planlegge godt på forhånd, man venger dato som alle regner med like gjene 2 år før, men så lenge på forhånd er det ikke mulig å få vite om man får mulighet til å ha en borgerlig vielse. Ofte venter vi til november eller desember året før, når myndighetene allerede vet sine terminer, og da kan klientene endelig velge om de skal ha en borgerlig eller en kirkelig eller heller en symbolsk vielse.

En borgerlig vielse
Denne typen vielse kan foregå på rådhuset (vanligvis Gamlebyens rådhus) eller i en hage, en vakker historisk sal eller for eksempel på et hotel. Man trenger ikke å besøke Praha ekstra før vielsen, det holder med å komme til bryllupet slik at man rekker et besøk på registreringskontoret mandag eller onsdag før vielsen. I Praha koster denne byråkratiske delen (retstolk, oversettelser, dokumenter) ca 20 000 – 35 000 CZK.

En kirkelig vielse
En kirkelig vielse kan foregå i en kirke, en hage, en vakker historisk sal eller for eksempel på et hotel. Man trenger å besøke Praha ca 2 måneder før vielsen for å ta hånd om dokumentene. Denne typen vielse er den dyreste, for man betaler både tolk, leie og prest, samt dokumentene er det litt mer komplisert med. I Praha koster denne byråkratiske delen (retstolk, oversettelser, dokumenter, prest) ca 25 000 – 40 000 CZK.

En symbolsk vielse
Ikke alle gidder å skaffe de nødvendige dokumentene eller betale ekstra for papirene som man lett kan ordne i Norge på egen hånd. Da er denne varianten det enkleste og billigste. Vi arrangerer en vakker seremoni, gjestene vet ikke engang om at det ikke er ekte. Bare dere to vier dere faktisk 2 ganger – en gang i Praha, men faktisk i Norge. En liten hemmelighet som kan spare deres penger og tid. Her regner vi med pris opptill ca 6 000 CZK for en vigselsman.

Dokumenter og oversettelser

Om dere velger en offisiel kirkelig eller borgerlig vielse, vil dere trenge en autorisert norsk-tsjekkisk tolk som tar seg av samarbeid med registreringskontoret, oversettelse av dokumentene og tolking under vielsen. Vi er i kontakt og samarbeider under hele prosjektet.

Jarmila Charfreitagová M.A.
Přecechtělova 2498/32, CZ-155 00 Praha 5, Tsjekkia
E-post: tolk@seznam.cz
Mobil: +420 604 289 772 Tel/fax: +420 251 610 766

http://bryllup-i-utlandet.eu/nodvendige-underlag/
http://bryllup-i-utlandet.eu/skjemaer/

no images were found