Vielse

I Praha arrangerer vi i utgangspunktet offisielle norske bryllup som er fullt gyldige i Norge. Man kan gifte seg både kirkelig og borgerlig (med en høytidelig seremoni). Men vi kan også ta hånd om et symbolsk bryllup som ikke har noen juridisk verdi, men som er like vakkert som et offisielt ett, og i tillegg litt billigere.

Først og fremst er det viktig å si, at i Praha er alltid både den kirkelige vielsen og den borgerlige vielsen en høytidelig seremoni, begge typene kan være veldig like. Den kirkelige vielsen kan tilpasses til deres ønsker – med eller uten en messe, mer eller mindre kirkelig orientert.

Bryllupssteder

Det finnes veldig mange steder som egner seg til en vielse i Praha. Nedenfor finner dere bare noen få av dem. Alltid tenker vi først på hvordan man forestiller seg den store dagen: om man ønsker å ha vielsen romantisk, om man ønsker å komme i en vakker bil, hvor man ønsker å ta bilder etterpå, om man ønsker at alt foregår på ett sted – vielsen, festen, overnattingen, hva med gjestene – slik at de koser seg i løpet av fotograferingen, osv. Så ser vi på hvor man ønsker å ha vielsen – i en hage, i en vakker sal, på det historiste rådhuset eller et annet historisk sted, på et hotel, ute på Karlsboen :-)… Så tilbyr vi dere de stedene som vi vet er topp.

Si fra hva dere ønsker!

  • hvor mange gjester skal delta i vielsen?
  • hva ønsker dere dere: et moderne/historisk rådhus, en hage, en kirke, et selskapslokale, en restaurant, en båt, historiske objekter?
  • hva er budsjettet?

Vi kan ta hånd om alt – vi reserverer bryllupsstedet, registreringskontoret/presten, vi setter hele dagen sammen, slik at dere kan bare kose dere.

Hvor mye koster å leie et sted til vielsen?

Prisene varierer, men her er utvalg av leie av de mest populare bryllupsstedene i Praha (2017):

  • Prahas vakreste hage med utsikt mot Praha-borgen og hele byen: 13 189 CZK (musikkanlegg og 10 dekorerte stoler inkludert, 1 time utleie)
  • Gamlebyens rådhus: 3 – 4 000 CZK
  • et vakkert barokk-kapell i 90 minutter: 17 790 CZK
  • en vakker barokkirke: 10 000 CZK
  • om vigselsstedet er en del av et hotel, da er vanligvis utleie for vielsen gratis, som en del av en bryllupspakke.